Crockpot – Den grymmaste bolognesen EVER!

on

Köttfärssås i crockpoten blir så löjligt gott att det är svårt att gå tillbaka till att göra den på mugglarsättet. Magin startar när allt får stå och koka ihop sig i massa timmar och smakerna bara exploderar…

image

Oftast när jag lagat bolognese så slänger jag i det jag hittar och glömmer vad jag hade i, men idag var jag noga med att skriva ner vad jag hade i och tur det, för detta var kanske den godaste köttfärssåsen jag gjort  (och jag har gjort måååååånga). Så gör den bara!

Spagetti Bolognese:
4 stora vitlöksklyftor
1 kg köttfärs
2 buljongtärningar (1 kött och 1 mörk oxbuljong)
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk socker
1 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
1, 5 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1, 5 tsk salt
svartpeppar

image

image

Blanda först tomatpure med kryddor och vinäger. Blanda ner tomatkross och rör om. Fräs köttfärsen i stekpanna och lägg ner allt i pottan. Sätt på låg i 6 h.
Servera med tagliatelle och färskriven parmesanost.

image

Annonser

15 kommentarer Lägg till

  1. Helena Ingelstedt skriver:

    Bra recept, ska provat det ! Jag brukar låta bli att bryna färsen, lägger i den direkt i crocpoten.
    Sen finfördelar jag den efter ett par timmar. Helt ok !

    1. linda skriver:

      Det låter ju kanon att slippa bryna! Det minskar prepp tiden avsevärt. Ska prova och se om det blir någon skillnad. .. bra tips!

      1. Cecilia skriver:

        Har du provat någon gång utan att bryna? Resultat? 😊

      2. linda skriver:

        Hej Cecilia
        Jag har provat att inte bryna köttet en gång och tyckte inte det blev lika gott. Men det gick betydligt fortare så om man har tidsbrist så kan man prova 😊😊

  2. Henrik skriver:

    Med enbart 500 g köttfärs, skulle du halvera allt eller bara tomater och buljong?

    1. linda skriver:

      Jag skulle nog halvera allt och krydda extra på slutet isåfall
      😊

  3. Johan skriver:

    Hejsan! Rent generellt ifall jag ska halvera ett recept från 8 portioner till 4, då ska jag väl halvera tillagningstiden i crockpoten också?
    Vänliga hälsningar

    1. linda skriver:

      Hej Johan
      Du kan absolut minska tillagningstiden, är inte samma mängd som ska värmas upp 😊

  4. Eivor skriver:

    Hade vildsvfärs istället för nötfärs. Det blev jättegott. Ny på crockpot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s