Crockpot – Underbart lyxig kålpudding 

Standard

Hösten är här! Jag äälskar hösten! Det betyder mängder av te, böcker, träning och crockpot 😊

Har redan gjort en amazing tomatsoppa med halloumi som invigning av hösten och nu är det dags för höstens första kålpudding. Denna kålpudding är en lite lyxigare version med grädde och oxbuljong som ger extra mycket smak.

Lyxig kålpudding 

​1 kg vitkål

3 msk ljus sirap

0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning 

Limpan

800 g nötfärs 

2 dl matlagningsgrädde 

1 msk soja

0, 5 msk vitvinsvinäger 

4 msk ströbröd 

0, 75 dl vatten 

1, 5 tsk salt 

Svartpeppar 

Gör så här 

Fräs vitkålen i smör (om du vill, det går oxå att hoppa över vid tidsbrist, då lägger du ner kålen i pottan och häller sirap över) och lägg ner i crockpoten. Smula över oxbuljongstärning.

Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden. 

Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, morötter och lingonsylt. 

Annonser

One response »

  1. Pingback: Har du fått en crockpot i julklapp?  | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s