Om mig…

jag-ochodin

 

Hej och välkommen till min mathörna

Jag heter Linda och bor i Södertälje med min man, två barn och en hund.

Mitt matlagningsintresse började redan vid 11 år då jag tog över matlagningen hemma. Jag har starka minnen av att jag och min mamma stod vid en sås eller och gryta med varsin tesked i handen och smakade, funderade, tittade på varandra och sen… lite mer soja? salt? peppar? tomatpure? och så kunde vi stå i 20 min och bara försökte få fram en perfekt smak.

Min kärlek till matlagning i CrockPot började när jag såg ett inlägg på en blogg om pulled chicken och undrade – Vad är det för maskin? Jag önskade mig en sådan där maskin och fick en i julklapp av svärmor och jag såg på min man att han tänkte -Jippi, en till pryl i köket som kommer ta plats och användas 3 gånger per år. Tji, fick han till både hans och min förtjusning när jag upptäckte varför denna apparat har räddat min matlagning om och om och om igen…

Jag lagar mat med min Crockpot säkert 3-4 gånger i veckan. Med två småbarn och massor att göra så vill jag ha varierad och nyttig mat så ofta det går (självklart så blir det falukorv och makaroner oxå) och att förbereda en maträtt och sen låta den lagas under en dag eller en eftermiddag och sen komma hem till färdig mat är helt otroligt.

Mina recept försöker jag hålla väldigt enkla och med basingredienser så att alla kan laga dem. Jag hoppas att du blir inspirerad av mina recept och tveka inte att kontakta mig om du har tankar eller frågor:

linda.lagerstrand@gmail.com

Vad glad och laga mumsig mat 😊👍

/Linda

 

 

 

Annonser

28 kommentarer Lägg till

  1. Kristina skriver:

    Min dotter går på dagis hos din svärmor. Tack för ett skönt gym md många ”egna” timmar. Mvh Kristina

    1. lindaworldclass skriver:

      Vad roligt att du trivs 🙂
      Ha en härlig vecka nu!
      mvh
      Linda

  2. pemi2012 skriver:

    Åh vilken guldgruva din blogg är med alla crockpot-recept! Fick en i födelsedagspresent förra året men inte använt den så mycket men nu när jag hittade din sida med alla recept så får den komma fram ur skåpet igen!

    1. linda skriver:

      Vad roligt 😊 hoppas du får många mumsiga middagar! Berätta gärna hur de blev…

  3. Lena Rosén skriver:

    Hej o tack för en fantastisk receptsamling. Ville kolla receptet Pestokyckling med tortellini idag, men där är fel recept länkat…. man får upp en sötpotatis-soppa….

    1. linda skriver:

      Hej Lena
      Tack! Jag kollar det snarast 😊😊

    2. linda skriver:

      Hej Lena
      Tack! Nu har jag fixat det!! 😊😊

  4. karolina500 skriver:

    Hej! Fiskgryte receptet, skall fisken vara fryst eller upptinad när den läggs i Crockpoten?
    Lina

    1. linda skriver:

      Det beror på när du lägger i den. Om den är tinade så räcker det med typ 30-45 min men lägger du i den fryst så tar det nog typ 1, 5 h eftersom det tar en stund att få upp temperaturen igen i grytan.

  5. Har nyligen hittat till din sida… bra med alla recept jag hittar här. Jag ser att du nu har en nyare Crock Pot men innan den hade du en med keramikgryta (vad det ser ut på bilderna)
    Jag har inte använt min mycket… endast fyra gånger. Men såg igår när jag diskat den att den har blivit fläckig i kanterna mot botten och jag får inte bort det. Blir den så efter användning? Annars är det något som jag har gjort fel om det är för jag hade kokosmjölk i den.
    Tacksam för svar

    1. linda skriver:

      Hej Pernilla
      Precis, jag har under många år haft keramikgrytan och det har fungerat utmärkt. Jag har också fått lite fläckar till och från men upplever att de försvunnit efter ett tag. Vet inte var det beror på. Men laga på du 😀 inget som påverkar matlagningen. Du kan absolut ha kokosmjölk i 😊
      Lycka till med din matlagning ❤

  6. Anna skriver:

    Hej,
    Så kul att hitta din sids med så mycket läckra Crockpot recept. Jag har några frågor. Vad blir bäst att köra på låg eller hög, står oftast båda,
    Vad händer mef näringsämnen när man småkokar? Tycker att mycket av det jag lagat blir pulled, stek, kycklingfilé mm. Har kört efter recept jag hittat (inte dina) men verkar som min gryta blir klar betydligt snabbare, några tips hur jag ska tänka?
    Tack för en bra sida😊
    /Anna

    1. Anna skriver:

      Slökokar ska det vara😊

    2. linda skriver:

      Hej Anna
      Vad roligt att du hittat till min blogg 😊 hög eller låg är lite beroende på vilken rätt man lagar och hur mycket tid man har själv. T ex bolognese och Chili con carne spelar ingen roll (även om jag föredrar låg och länge för då kan man vara borta hela dagen). Pulled kött behöver gå på låg och grönsaker såsom potatis och morötter oxå. Men annars är det ok med båda. Ofta tycker jag att recepten säger mycket längre tillagningstid än vad som blir bra. Vill man t ex laga kycklingfile så ska man absolut inte köra då länge, det blir jättetorrt. Men ju fetare kött desto längre kan man köra utan det blir torrt. Sen är de olika slowcookers lite olika så lita på din instinkt och börja alltid laga på den lägre tiden innan du vet hur din slowcooker beter sig..
      Lycka till 😊😊👍👍

  7. Per A. T. skriver:

    Hej Linda!
    Tänkte prova att göra din sjömansgryta på högrev med pressgurka.
    Detta är första gången som jag använder en slow cooker. Vi har brynt köttet innan det har hamnat i cookern. Är det så att du slår i öl i grytan eller blir det mycket vätska under tiden som maten tillreds i cookern?
    Kunde inte se i receptet att man skall tillsätta öl.
    Tacksam för svar.
    Per

    1. linda skriver:

      Hej Per
      Vad bra att du noterade detta, ser att jag glömt att skriva in ölen i receptet 👍👍😊😊 jag har i ölen från början.
      Lycka till 👍

      1. Per A. T. skriver:

        Tack, rekommenderar du 50 cl?

      2. linda skriver:

        Jag tog en 33 cl 👍

  8. Johan skriver:

    Hej!
    Jag har 1kg talg som jag vill smälta. Har du någon aning om hur jag ska gå tillväga?
    Tacksam för svar!
    Vänliga hälsningar

    1. linda skriver:

      Hej Johan
      Bra fråga som jag inte har ett bra svar på.. har inte provat det. Får nog hänvisa till Google..😊 lycka till 👍

  9. Tina skriver:

    Hej Linda har I julklapp fått en Crock Pot CSC026X 5L.

    Idag håller vi på att laga vår första rätt och valde din glöggkokta pulled beef. Så super nyfiken på hur det blir🤔. Läst att du har mer intressanta recept, min fråga är tror du jag kan göra paj och fläskpannkaka och alla dina recept i min gryta eller vilken crock pot har du?
    Hoppas verkligen de för du hade verkligen många intressanta recept och hoppas dual jobbar på mer

    Önskar dig en trevlig trettondags afton Tina

    1. linda skriver:

      Hej Tina 😊 vad roligt att du provar den Glöggkoka pulled beef.. hoppas det blir gott! Jag googlade på din modell och den ser ut som en vanlig Crockpot. Jag har använt två olika modeller, en enklare med keramikgryta utan stekfunktion och en Duraceramic och båda funkar på allt. Tiderna kanske variera lite om de är större eller mindre och med material. Prova alltid med den kortaste tiden för att lära känna just din crockpot 😊 hoppas du, liksom jag, gör Crockpoten till en värdefull kompis i köket 😊 god fortsättning!! Mvh Linda

  10. Renée Glennborn skriver:

    Hej. Varför ska man tillsätta grädde sist? Ibland vill jag hälla i allt på en gång.

    1. linda skriver:

      Jag upplever att den skär sig om man har i den från början, vissa tycker inte det är ett problem så man kan prova och se vad man föredrar 😊 Lycka till 👍

  11. Elle Hallengren skriver:

    Tack för alla recept du delar med dig!!!⭐🏅😍

    1. linda skriver:

      Åh tack Elle ❤️ det blir jag så glad över att höra…

  12. Eva Sandhagen skriver:

    Hej Linda
    Jag är en alldeles nybliven prenumerant. Vill bara säga tack till dig för alla bra recept du delar med dig av. Så suveränt för oss som nyligen köpt en Crock-pot. Vi har hittills lagat 3 av dina recept och de blev kanonbra. Imorgon ska vi brassa på kyckling med jordnötssmör och sweet chili.
    Det bästa med dina recept(förutom att det blir gott) är att listan på ingredienser är sansad. Många recept idag är en kilometer långa så man blir trött bara av att läsa alla ingredienser som ska vara.
    Vi kommer att laga oss igenom en hel del av dina recept.
    Tack, tack

    1. linda skriver:

      Hej Eva
      Jag blir oerhört glad över det du skriver 😀 inte bara att det blir gott (vilket självklart är toppen) men att det ska vara enkelt utan för mycket konstigheter.
      Att mina recept uppfattas så gör mig så nöjd för det är precis så jag vill att det ska vara..
      Önskar dig all lycka till med din matlagning ❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s