jag-ochodin

 

Hej och välkommen till min mathörna

Jag heter Linda och bor i Södertälje med min man, två barn och en hund.

Mitt matlagningsintresse började redan vid 11 år då jag tog över matlagningen hemma. Jag har starka minnen av att jag och min mamma stod vid en sås eller och gryta med varsin tesked i handen och smakade, funderade, tittade på varandra och sen… lite mer soja? salt? peppar? tomatpure? och så kunde vi stå i 20 min och bara försökte få fram en perfekt smak.

Min kärlek till matlagning i CrockPot började när jag såg ett inlägg på en blogg om pulled chicken och undrade – Vad är det för maskin? Jag önskade mig en sådan där maskin och fick en i julklapp av svärmor och jag såg på min man att han tänkte -Jippi, en till pryl i köket som kommer ta plats och användas 3 gånger per år. Tji, fick han till både hans och min förtjusning när jag upptäckte varför denna apparat har räddat min matlagning om och om och om igen…

Jag lagar mat med min Crockpot säkert 3-4 gånger i veckan. Med två småbarn och massor att göra så vill jag ha varierad och nyttig mat så ofta det går (självklart så blir det falukorv och makaroner oxå) och att förbereda en maträtt och sen låta den lagas under en dag eller en eftermiddag och sen komma hem till färdig mat är helt otroligt.

Mina recept försöker jag hålla väldigt enkla och med basingredienser så att alla kan laga dem. Jag hoppas att du blir inspirerad av mina recept och tveka inte att kontakta mig om du har tankar eller frågor:

linda.lagerstrand@gmail.com

Vad glad och laga mumsig mat 😊👍

/Linda

 

 

 

14 responses »

  1. Åh vilken guldgruva din blogg är med alla crockpot-recept! Fick en i födelsedagspresent förra året men inte använt den så mycket men nu när jag hittade din sida med alla recept så får den komma fram ur skåpet igen!

  2. Hej o tack för en fantastisk receptsamling. Ville kolla receptet Pestokyckling med tortellini idag, men där är fel recept länkat…. man får upp en sötpotatis-soppa….

    • Det beror på när du lägger i den. Om den är tinade så räcker det med typ 30-45 min men lägger du i den fryst så tar det nog typ 1, 5 h eftersom det tar en stund att få upp temperaturen igen i grytan.

  3. Har nyligen hittat till din sida… bra med alla recept jag hittar här. Jag ser att du nu har en nyare Crock Pot men innan den hade du en med keramikgryta (vad det ser ut på bilderna)
    Jag har inte använt min mycket… endast fyra gånger. Men såg igår när jag diskat den att den har blivit fläckig i kanterna mot botten och jag får inte bort det. Blir den så efter användning? Annars är det något som jag har gjort fel om det är för jag hade kokosmjölk i den.
    Tacksam för svar

    • Hej Pernilla
      Precis, jag har under många år haft keramikgrytan och det har fungerat utmärkt. Jag har också fått lite fläckar till och från men upplever att de försvunnit efter ett tag. Vet inte var det beror på. Men laga på du 😀 inget som påverkar matlagningen. Du kan absolut ha kokosmjölk i 😊
      Lycka till med din matlagning ❤

  4. Hej,
    Så kul att hitta din sids med så mycket läckra Crockpot recept. Jag har några frågor. Vad blir bäst att köra på låg eller hög, står oftast båda,
    Vad händer mef näringsämnen när man småkokar? Tycker att mycket av det jag lagat blir pulled, stek, kycklingfilé mm. Har kört efter recept jag hittat (inte dina) men verkar som min gryta blir klar betydligt snabbare, några tips hur jag ska tänka?
    Tack för en bra sida😊
    /Anna

    • Hej Anna
      Vad roligt att du hittat till min blogg 😊 hög eller låg är lite beroende på vilken rätt man lagar och hur mycket tid man har själv. T ex bolognese och Chili con carne spelar ingen roll (även om jag föredrar låg och länge för då kan man vara borta hela dagen). Pulled kött behöver gå på låg och grönsaker såsom potatis och morötter oxå. Men annars är det ok med båda. Ofta tycker jag att recepten säger mycket längre tillagningstid än vad som blir bra. Vill man t ex laga kycklingfile så ska man absolut inte köra då länge, det blir jättetorrt. Men ju fetare kött desto längre kan man köra utan det blir torrt. Sen är de olika slowcookers lite olika så lita på din instinkt och börja alltid laga på den lägre tiden innan du vet hur din slowcooker beter sig..
      Lycka till 😊😊👍👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s