Crockpot- Kålpudding med vitkål och brysselkål

Standard
Crockpot- Kålpudding med vitkål och brysselkål

Brysselkålen är här!! Jag kanske är konstig och det tog några år innan jag lärde mig gilla denna grönsak men nu är den en favorit. Så jag tänkte att kålpudding skulle kunna göra sig extra bra med denna kålgrönsak oxå vilket det gjorde!! Så bra att min 3 åring tyckte om det… 🤤🤤😊😊😊 Inkluderar filmbevis!

Lyxig kålpudding 

​1 kg vitkål

200 g brysselkål

3 msk ljus sirap

1 msk soja

0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning 

Limpan

800 g nötfärs 

2 dl matlagningsgrädde 

1 msk soja

0, 5 msk vitvinsvinäger 

4 msk ströbröd 

0, 5 dl vatten 

1 msk kalvfond

1, 5 tsk salt 

Svartpeppar 

Gör så här 

Lägg ner strimlad vitkål och brysselkål i crockpoten. Smula över oxbuljongstärning, ringla över sirapen och häll på sojan.

Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden. 

Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, gräddsås, stekta champinjoner och gröna bönor och lingonsylt.



Annonser

8 responses »

  1. Pingback: Crockpot- Köttfärslimpa men potatis, morötter och brysselkål | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s