Crockpot- Kycklingbullar i tomatsås med vitlök 

Standard

Fick total crockpotabstines efter att ha levt på korv med bröd och sallader under första delen av sommaren. Så med 1 kg kycklingfärs i ena handen och crockpot i andra så meckade jag ihop en variant av Grekiska köttbullar och italienska köttbullar fast med kycklingfärs istället. Man kan följa någon av de andra recepten och bara byta ut färsen. 

Kycklingbullarna

1 kg kycklingfärs

1 dl ströbröd

1,75 dl mjölk

2- 3 pressade vitlöksklyftor

1 tsk persilliade (eller 1 tsk persilja och 1,5 tsk salt)

1 tsk salt

Svartpeppar

Tomatsås

2 pkt krossade tomater a 500

2 st Grönsaksbuljongtärningar

3 msk tomatpuré

0,5 msk äppelcidervinäger

1,5 tsk salt

Svartpeppar

Gör så här:

Börja med tomatsåsen och lägg ner alla ingredienserna till såsen i din crockpot. 

Gör sedan bullarna genom att blanda ihop ströbröd och mjölk och kryddor och stå tills det svällt. Blanda ner färsen och blanda ordentligt. Forma pingisbollsstora bollar och lägg ner i tomatsåsen. Det gör inget att några är lite ovanför, de sjunker under tillagningen. Jag brukar snurra lite på dem medan jag gör tillbehören.

Kör på låg i 5-6 h eller hög i 3-4 h

Gott till pasta och ris och en fräsch sallad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s