Crockpot- Helstekt kyckling med gurkmeja och kokosmjölk

Superenkel och supergod helstekt kyckling med thaismaker. Gurkmeja är en underbar krydda som förutom att den är god så har den massor av bra egenskaper som gör kroppen glad 😊

Helstekt kyckling med gurkmeja och kokosmjölk

1 hel kyckling

1- 2 tsk Gurkmeja

0, 5 tsk Citrongräspulver 

1 – 2 tsk currypulver

2 tsk Salt 

4 hela oskalade vitlöksklyftor

1 st grönsaksbuljongtärning

1 burk Kokosmjölk
Gör så här

Blanda ihop salt, citrongräspulver, gurkmeja och curry i en skål. Gnugga in kryddblandningen runt kycklingen.

Bryn kycklingen runt om i stekpanna eller i crockpoten om du har den funktionen (jag har en DuraCeramicgryta)

Lägg i de hela vitlöksklyftorna, grönsakbuljongtärningen och häll över kokosmjölken. Sätt på låg i 4-5 h. Kokosmjölken kommer kanske skära sig lite men smakmässigt gör det ingen skillnad 😊 skyn blir fullkomligt underbar och prova att äta de hela vitlöksklyftorna!

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Birgitta Lindberg skriver:

    Hej Linda Har en fråga ang detta recept Crockpot – AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger. Det står att man ska blanda ihop allt till såsen och sen hälla över köttet i pottan är rödvinsåsen med där också eller är det marinaden som du kallar såsen och att man gör Rödvinsåsen sen Med vänlig hälsning Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s