Crockpot- Köttfärssås med mango chutney och rödvin

Standard

Oh My God! Jag är nästan redo att erkänna att denna köttfärssås slår min vanliga favorit. 

Denna fick en djup smak och gör sig absolut bäst efter en natt i kylen så gör den gärna dagen innan. Mango chutney och kalvfond var något nytt för mig i köttfärssås men detta recept kommer bli en klassiker hos oss 👍👍


Köttfärssås med mango chutney och rödvin

800 g nötfärs

4 pressade vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater

1 dl mango chutney

5 msk tomatpuré

1 dl chilisås

3 msk kalvfond

1 dl rödvin

1- 2 tsk torkad oregano

1,5 tsk salt

Gör så här

Bryn nötfärsen om du föredrar det och lägg ner färsen i pottan tillsammans med alla andra ingredienser. Rör om och kör på låg i 6-8 h. 

(Självklart kan man köra kortare tid om man har ett tajtare schema men köttfärssås är en av de rätter som tjänar på att stå länge)

Servera med en god pasta och nyriven parmesan eller annan god ost.


Annonser

2 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s