Pulled lamm med vitlök, chili och sojasås

Standard

(For English, scroll down)

Ord… Jag behöver ord som beskriver detta! Amazing? Fantastiskt? Alldeles, alldeles underbart? Japp! Alla de orden plus några till…

Att göra lamm på detta sätt är fullkomligt genialt!! Tillsammans med vitlök, ingefära och soja så blir köttet fantastiskt. Hittade receptet till denna i en mattidning och gjorde om den lite för att passa crockpoten och efter vad jag själv gillar.

Så påsken är räddad!! Denna rätt är perfekt på påskbuffen eller som den är. Skulle nog smaka riktigt bra tillsammans med lite ugnsbakade potatisar i någon form…

Pulled lamm

Dryga kilot lammstek

2 msk flingsalt

Svartpeppar i valfri mängd

0, 5 dl japansk soja

3 pressade vitlöksklyftor

1 msk malen ingefära

Gnid in flingsalt och peppar runt om och stek köttet i stekpanna om du vill, annars lägger du bara ner steken i crockpoten. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet. Kör på låg i ca 5 h. Dra isär köttet med gafflar och låt stå ett tag till medans du gör såsen.

Vitlöks, chili och sojasås

1 dl japansk soja

0,75 dl ljus sirap

1 stor finhackad vitlöksklyfta

1 tsk risvinäger eller ättikssprit 

Chiliflakes efter smak

Gör så här

Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt koka en stund på låg värme tills den tjocknar en aning.

Servera på smala skivor rustik baguette eller surdegsbröd. Lägg upp köttet, häll över såsen och toppa med grönsaker. Jag serverade den med en kvarg/creme Fraichesås med sriracha och chilisås också. Det var väldigt mumsigt…

Så där ja, det var väl inte så svårt? Är det svårt att förstå att vi älskar våra crockpotar? Nej, inte överdrivet svårt… 😀😉

In English (note that 1 dl is approximatly 0,4 cup)

Pulled lamb

1- 1,5 kilogram Steak of lamb

2 tablespoon sea salt

Pepper

0, 5 dl light soy sauce (in Sweden we call it japanese soy)

3 cloves of garlic, finechopped

1 tablespoon ground ginger

Rub the steak with salt and pepper and brown it in a pan. Mix the ingrediences for the marinade in a bowl and pour it over the meat. Set your slowcooker om low for 5-6 hours. Pull the meat apart with forks and let it stand for 30 minutes more while you so the sauce.

Garlic, chili and soysauce 

1 dl light soy sauce 

0,75 dl honey or syryp

1 large chopped clove of garlic

1 teaspoon ricevineager

Chiliflakes after taste

Mix everything in a pot and let it boil for a while until it thickens.

Serve this amazing meat in a thinly sliced sourdough bread with veggies and the sauce. I also made a sauce made of sourcream, sriracha and chilisauce.. It was amazing ❤

Do we love our slowcookers? Hell yeah!!!!

Annonser

One response »

  1. Pingback: Påskens crockpotrecept | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s