Crockpot- Pulled pork på skinkstek med sweet chili

Standard

Så.himla.bra! ICA har en ny serie som heter ‘Street food’ som jag var så nyfiken på så med shoppingpåsen fylld med grönsaker, mangosås och chipoltedressing så gick jag hem och meckade ihop detta recept. Ville ha ett kött som jag skulle passa bra ihop med en söt mangosås och en spicy chipoltedressing. Det blev så grymt gott! 

Åt dem i minitacotubs- det var inte en snygg ätning men det ska det inte vara..

Pulled pork på skinkstek med sweet chili

1, 2 kg skinkstek

0, 5 dl sweet chilisås

1, 5 tsk salt

1 tsk äppelcidervinäger

1 msk persillade (kryddblandning av persilja, vitlök och salt)

1 msk soja (kinesisk)

1 tsk chilipulver

1 msk paprikapulver

4 Vitlöksklyftor

Gör så här:

Lägg ner skinksteken i crockpoten. Skär fickor i köttet och tryck ner hela vitlöksklyftor. Blanda ihop kryddor, soja, sweet chilisås och äppelcidervinäger.

Häll över såsen och kör på låg i 3-5 h beroende​ på hur ‘pulled’du vill ha den.. på 3 h så kan du skära den mer i bitar medan 4-5 h så kommer köttet ramla isär.. ha i åtanke hur stor köttbiten är. Mindre bitar- kortare tid och tvärtom.

Servera med tortillabröd, tacotubs, grönsaker och massa goda såser..

Annonser

One response »

  1. Pingback: Underbara sommarecept i din Crockpot | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s