Crockpot- Turkisk gryta på högrev

Standard
Crockpot- Turkisk gryta på högrev

Inspirerad av Tommys recept på Turkisk lammgryta (se recept längre ner) gjorde jag denna gryta på högrev. När vi kom hem från förskolan så utbrast 2, 5 åringen:

– Mamma, det luktar så väldigt gott! 

Han hade helt rätt, det var som att gå in i en dröm av lukter. Rätt mycket olika kryddor, men de flesta har man hemma. 

Turkisk gryta på högrev
1, 2 kg högrev

3 morötter

3 hackade vitlöksklyftor

2 paprikor eller 8 små padronpaprikor

2 dl vatten

0, 5 mörk oxbuljongtärning

Saften från 1/4 citron

1 tsk malen ingefära

1 tsk kanel

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

1 tsk timjan

2 tsk sumak (kan uteslutas om man inte har det. Det är en krydda som hittar i butiker med orientaliska varor)

4 msk tomatpuré

2 lagerblad

1 tsk salt

Gör så här:

Skär köttet i bitar och bryn det i en stekpanna. Fräs även vitlök och paprikan skuren i bitar för extra smak. Lägg ner allt i din Crock-Pot och blanda runt.

Kör på låg i 4-5 h och servera med ris eller klyftpotatis och kanske en tzatziki.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s