Crockpot- Coq au vin

Standard
Crockpot- Coq au vin

Jag älskar Butler och har vuxit upp med hans kokbok. Jag och min mamma har ofta lagat mat från den. Grekiska köttbullar är ett exempel på en rätt som är inspirerad från Butler. Även denna är från Butler, dock lite modifierad för att passa crockpoten.

Vill man göra den barnvänlig så kör alkoholfritt vin eller matlagningsvin (som jag förstått så kokar inte alkoholen bort lika bra i crockpoten) men vill man köra vuxenvarianten så ta ditt favoritvin.
Coq au vin

8 port

1, 5 kg kycklingfilé eller kycklingdelar (olika tillagningstider)

10 smålökar

15 champinjoner

1 pkt bacon

1, 5 msk tomatpuré

4 dl rödvin

1 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

3 pressade vitlöksklyftor

1 tsk timjan

1 tsk salt

Gör så här:

Skala lökarna och skär champinjonerna i bitar. Skär kycklingen i mindre bitar. 

Bryn lök, svamp och kycklingbitar i smör i en stekpanna. Lägg ner allt i crockpoten och häll på vin, vatten, tomatpure, pressade vitlöksklyftor, kryddor och buljongtärning. 

Klipp över baconet och blanda om allt och kör på låg i 3 h om du använde kycklingfile och 5 h på låg om du kör kyckling med ben.
Servera med ris och sallad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s