Crockpot-Italienska köttbullar med vitlök och parmesan i tomatsås

Oh la la! Spaghetti med maaaassa frikadeller… Lady och Lufsen är en klassiker och jag hoppas att denna rätt också blir en klassiker i ditt kök. Jag har uppdaterat detta recept med massa nya bilder med min nya underbara kamera, flera recept kommer få sig en uppfräschning framöver 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna rätt är väldigt enkel men otroligt smakrik. Köttbullar med massa vitlök och parmesan som får mumsa ihop sig i en klassisk tomatsås! Frizante!! (Ingen aning vad det betyder men det låter italienskt och känns passande 😉)

Italienska köttbullar med vitlök och parmesan i tomatsås

Köttbullar

800 g nötfärs

0, 5 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 ägg

1, 5 dl finriven parmesan

3 pressade vitlöksklyftor

1 msk torkad persilja

1, 5 tsk salt

Svartpeppar

Tomatsås

2 burkar krossade tomater – 500 g st

3 msk tomatpure

1 msk äppelcidervinäger

2 grönsaksbuljongtärningar (smulade)

1 tsk salt

Gör så här:

Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt stå i några minuter så det får svälla. Häll ner ägg och kryddor och riven parmesan och blanda väl.

Lägg i färsen och blanda ihop allt till en bra smet.

Häll ner allt till tomatsåsen i din crockpot och blanda.

Rulla köttbullarna i rätt stora bollar och tryck försiktigt ner dem en i taget i tomatsåsen. Skaka försiktigt så de åker ner när du gjort alla (de behöver inte vara täckta helt)

Sätt på låg 6-8 h eller hög i 3-4 h.

Servera med pasta, nyriven parmesan och en sallad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s