Crockpot- Hela dagen Chili con carne 

Standard

Många efterfrågar mat som kan sättas på tidigt och är klar när man kommer hem. Chili con carne är en suverän sådan rätt då den bara blir bättre och bättre ju längre den står. 

Spiskummin och kanel ger denna rätt en underbar smak och chilin kan du justera efter tycke.

Gör en stor sats och du har luncher att ta med hela veckan. 😊😊

Chili con carne

800 g köttfärs

2 pkt vita bönor

2 burkar krossade tomater

2 köttbuljongtärningar, smulade (jag tar oftast 1 mörk oxbuljong och 1 köttbuljong)

4 vitlöksklyftor- hackade

3 msk tomatpure

1 msk balsamvinäger

1 msk kinesisk soja

2 tsk salt

1- 2 tsk chilipulver (beroende på hur stark man vill ha den)

1 tsk spiskummin

1, 5 tsk kanel

Gör så här:

Häll ner tomatkross tillsammans med alla ingredienser utom köttfärsen. 

Bryn köttfärsen om du tycker det är gott (jag föredrar det för smakens skull) och häll ner den i pottan och rör om ordentligt.

Kör på låg i 7-9 h eller hög i 3-4 h (låg är att föredra för smakens skull)

Servera med ris och en krispig sallad med fetaost.

Annonser

8 responses »

  1. Pingback: Crockpotrecept för hela dagen | Lindas mathörna

  2. Pingback: Jag har blivit med crockpot- var ska jag börja? | Lindas mathörna

    • Hej Eva
      Det är en liten personlig smaksak. Om du hackar den så blir den inte lika skarp i smaken och du kan ha mer i. Pressar du den så får du en skarp vitlökssmak och du får halvera antalet vitlöksklyftor. Lycka till 😊👍

  3. hej! ska prova göra den här! men tror du att det går lika bra med andra typ bönor? vi gillar svart bönor helst hemma, eller är de för små?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s