Crockpot-Paella på råris

Standard
Crockpot-Paella på råris

PAELLA BABY! Har legat och varit sugen på att prova paella i crockpoten i ett år och nu fick jag äntligen till det…

Så himla smidigt och så himla gott! Vill man göra det ännu enklare så servera med grillad kyckling eller räkor eller vegetarisk. Du kan ju lägga ner andra grönsaker men tänk på att inte ta grönsaker som tar lång tid att laga t ex morot.

Paella på råris

600 g kycklingfilé

2, 5 dl råris

5- 6 dl vatten (man kan behöva fylla på lite beroende på hur mycket eller lite grönsakerna ger av sig vatten)

1 pkt saffran

1 grönsaksbuljongtärning

0,5 – 1 tsk salt

2 paprikor

2 tomater

Gröna bönor

Edamebönor

Cayennepeppar

Lime eller citron

Gör så här:

Blanda ner ris, vatten, buljongtärning, paprika och tomater i pottan. Krydda med salt och cayennepeppar. Sätt på låg i 3-4 h eller hög i 1, 5- 2 h. 

Skär kycklingen i medelstora bitar (ca 3 cm). Stek kycklingen så den får yta med de kryddor du tycker om samtidigt som du lägger ner gröna bönor och edamebönor i pottan. Lägg kycklingen längst upp på riset och kör allt i 1 h på låg eller 30 min på hög.

Pressa över lime eller citron och servera med sriracha gör extra sting.

Annonser

One response »

  1. Pingback: Crockpot-Ost och skinkpaj på ciabattabotten | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s