Crockpot-Mustig köttfärssås med sriracha och vitlök

Standard
Crockpot-Mustig köttfärssås med sriracha och vitlök

Det är kallt och mörkt och förkylningen ligger och liksom bara väntar på att bryta ut… Då motar du den i grinden med massa vitlök och annat mumsigt och nyttigt.

Så ladda inför julrushen med massa köttfärssås som du kan ha färdig i kylen och bara ta fram mellan julklappsshopping och julskinkan.

Mustig köttfärssås med sriracha och vitlök

1 kg nötfärs

2 burkar krossade tomater

1- 2 msk sriracha beroende på hur spicy du vill ha den

4 pressade vitlöksklyftor (eller mer om du älskar vitlök)

1 msk balsamvinäger

2 buljongtärningar (min favorit är 1 mörk oxbuljong och 1 köttbuljongstärning)

2 msk ketchup

3 msk tomatpure

10- 15 champinjoner

2 tsk salt

Peppar

Gör så här:

Bryn nötfärs och svamp i en stekpanna om du vill (jag tycker det blir godare)

Lägg ner allt i pottan och kör i 5-7 på låg eller 2- 3 h på hög.

Servera med pasta och parmesan eller gör en lasange med keso på den. Jag åt med spagetti igår och gjorde lasange idag på den. Perfekt!

Annonser

One response »

  1. Pingback: Lasange med slökokt köttfärssås och keso | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s