Crockpot – Lyxig Burgundisk gryta med rödvin 

Standard

Nån som missade att det snöade idag? Nä, trodde inte det 😊 kanske inte det magiska snöfall som jag älskar utanke mer ett *snöregnfrånallahållochkallavindaroxå* inte det mysigaste alltså…

Så nu är vintern här, jag har panikbytt till vinterdäck och crockpoten har levererat en till amazing gryta! Så i slutändan blev allt bra när jag nu sitter mätt och nöjd och myser med barnen i soffan! Lyxade till en burgundisk gryta med rödvin och syltlök! Så himla gott!

Nu provade jag att inte ha så mycket vätska i utan bara 4 dl rödvin och det blev precis lagom för både kött och grönsaker avger vätska under koktiden.

Lyxig burgundisk gryta med rödvin 

Ingredienser

1, 8 kg högrev 

3 vitlöksklyftor 

3 stora morötter 

Ca 15 champinjoner 

1 burk syltlök 

4 dl rödvin 

3 msk tomatpure 

2 msk balsamvinäger 

1 oxbuljongstärning och 0, 5 köttbuljongtärning 

1 msk socker 

2 tsk salt 

1- 2 tsk timjan

2 lagerblad 

Gör så här:

Skär köttet i bitar och bryn köttet i stekpanna med salt och peppar i smör.

Om du vill så fräs även champinjonerna, jag tycker de blir bäst så.

Lägg ner kött, svamp, skivade morötter, hackad vitlök, syltlök i pottan. Häll sedan över rödvin och rester av ingredienserna och sätt på låg i 6- 8 h.

Servera med ris eller kokt potatis och en fräsch sallad. Grytan blir ännu bättre om den får stå en natt i kylen.

Hoppas ni alla får en härlig helg och plocka fram era mysigaste halsdukar och varmaste mössor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s