Crockpot – Burgundisk gryta 

Standard
Crockpot – Burgundisk gryta 

Det var dags för höstens första riktiga köttgryta!! Sååå god! Balsamvinägern gör stor skillnad och allt bara smälter i munnen. 

Jag stekte både lök, vitlök, champinjoner och kött för jag hade tid och smakerna tar ett rejält kliv upp om du gör det. Så ta 5 min extra och klicka i smör i stekpannan för sen blir du lycklig i flera dagar efter…. (om det blir över till luncher dvs 😊)

Burgundisk gryta 

1 kg högrev, skuren i mindre bitar

2 buljongtärningar, 1 kött och 1 mörk oxbuljong

4 lagerblad

0, 5 dl balsamvinäger 

2 vitlöksklyftor, hackade 

2 stora gula lökar, hackade 

2 morötter i skivor, skalade och skurna i stora slantat

2 msk tomatpure 

1 burk krossade tomater

10 st färska champinjoner, skurna i halvor 

2 dl vatten 

1 msk torkad persilja 

Gör så här:

Värm upp stekpannan till medelhög värme och stek lök och vitlök i smör. Stek sedan champinjoner och sist köttet så det får färg runt om.

Lägg ner allt i crockpoten och lägg ner lagerbladen. Kör på låg i 6-8 h.

Servera med ris och röd vinbärsgele. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s