Crockpot- Kryddig, sötsur kyckling med grönsaksris

Standard
Crockpot- Kryddig, sötsur kyckling med grönsaksris

Yummy!!! Honungssåsen blir amazing tillsammans med den kryddiga kycklingen. Jag valde att steka kycklingen efter jag gnuggat in kryddblandningen så kryddorna går in i kycklingen bättre. Sen fick den ligga och mysa tillsammans med honungssåsen i crockpoten tills kycklingen blir klar. Jag hällde sedan honungssås över grönsaksriset… slurp!!!

Ungarna tömde tallrikarna så det var bra betyg.

Jag har upptäckt att crockpoten är så behändig när jag ska laga mycket kyckling. Jag kryddar och fixar och steker kycklingen och sen får den bli färdig i crockpoten. Annars tycker jag att kyckling är bökig att steka färdig då den gärna blir bränd och lite torr. 

Kryddig, sötsur kyckling med grönsaksris 



Ingredienser 

1 kg kycklinginnerfileer 

1 tsk paprika

1 tsk spiskummin 

2 tsk vitlökspulver 

1 tsk curry

½ msk salt

Svartpeppar 

    Honungssås

    0, 75 dl Honung

    1 msk äppelcidervinäger 
    Grönsaksris 

    Jasminris 

    Morötter 

    Färska gröna bönor 

    Salt och gurkmeja 
    Gör så här:

    Blanda ihop kryddorna i en skål och häll över kycklingen och blanda runt ordentligt så kycklingen blir täckt av kryddorna. 

    Stek kycklingen i olja så de blir lite gyllenbruna och lägg sedan i crockpoten. 

    Blanda ihop honung och äppelcidervinäger och häll över kycklingen. Sätt på hög i 1- 2 h eller låg i  3- 4 h.

    Skala och skär morötterna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med bönorna. Häll över ris och vatten och krydda med salt och gurkmeja. Koka i ca 10 minuter eller tills riset är klart.

    Annonser

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

    Google+ photo

    Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

    Ansluter till %s