Crockpot- Pulled pork med asiatisk coleslaw 

Standard
Crockpot- Pulled pork med asiatisk coleslaw 

Vad är bättre en lat sommardag än att lägga 10 min på matlagning? Inte mycket! Alla former av ‘pulled’ är den enklaste och godaste snabbmaten jag vet. Denna variant är en av mina favoriter! Att göra pulled pork på fläskytterfile är kanon och blir lite smalare och det är ofta bra pris på dem.

Idag provade jag med denna asiatiska coleslaw och OH MY GOD!  Det var den bästa kombinationen på länge!!! Så enkelt med färdiga salladsmixer och tillsammans med apelsinjuice och ingefära så blir denna coleslaw som en dröm som jag kommer äta till allt hädanefter! ! Kanske inte till blodpudding. . Eller vänta! Jo, det blir nog toppen oxå.. bara prova!!

Pulled pork på fläskytterfile 

1 kg fläskytterfile 

1 dl ketchup 

2 msk balsamvinäger 

1 msk sriracha 

0, 3 dl farinsocker 

1 tsk salt 

1 tsk paprikapulver 

1 msk apelsinjuice 

Svartpeppar 

Gör så här : 

Lägg ner fläskytterfile i pottan och blanda ihop ingredienserna till såsen och häll sedan över. Kör på hög i 2 h eller låg i 3- 4 h. Ta upp köttet och strimla det i mindre bitar och lägg sedan tillbaka köttet och kör i 15 min till. 

Servera med asiatisk coleslaw, tortillabröd, gräddfil, bbqsås, sallad,  majs, rödlök och tomat

Asiatisk coleslaw 

1 påse grönkål, morot och vitkålsmix

1 dl apelsinjuice – färdigblandad

0,5 dl vitvinsvinäger 

1 msk socker 

1 msk sesamolja 

1 msk riven ingefära 

1 tsk salt 

Blanda ihop dressingen och häll över kålmixen. Låt stå ca 15 min innan servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s