Kesopaj i sötpotatisskal

Standard
Kesopaj i sötpotatisskal

En supergod, proteinrik paj med sötpotatis som pajskal! Enkelt och nyttigt i sommartider. Vi åt den med rökt lax idag och imorgon blir det skinka till…

Kesopaj i sötpotatisskal

500 gram minikeso

1 dl kaffegrädde

4 st ägg

200 gram ost, riven

1 tsk salt

Peppar

1 st tomater, skivade

10 stänger Sparris

Pajskal

2 sötpotatisar

Smör

Salt
Sätt ugnen på 180 gr.

Skala sötpotatisarna och skiva i tunna skivor. Smörj en ugnsform och lägg sedan skivor så de täcker botten och sidor. Grädda i 18- 20 min.

Mixa ihop keso, grädde, ägg, ost och salt och peppar i en bunke och häll sedan ner i det förgräddade pajskalet. Lägg på sparris och tomater

Grädda i 40- 45 min. När pajen inte rör sig när du skakar den är den klar. 

Servera som den är eller med lax eller skinka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s