Crockpot – Rabarberpaj med kardemumma

Standard

Rabarbern är här 🙂 För mig är rabarberpaj sommar i en sötsyrlig förpackning som bara måste göras.

Denna paj blir lite knaprig och väldigt mumsig. Tricket är att tillaga den med en träslev under locket så den får det rätta crunchet. ..

image

Brukar få en skörd rabarber av min svärmor vid den här tiden och Jag måste omedelbart leka med crockpoten :):)

Så efter en utedag där jag äntligen fick till mina pallkragar (så nu har jag stoppat ner alla frön jag hittat så får vi se hur det går) så var det väldigt somrigt och härligt att krypa ner i soffan och äta rabarberpaj med glass…

Rabarberpaj med kardemumma
Smuldeg:
4 dl havregryn (glutenfria om man önskar)
0,5 dl kokosmjöl
3 msk smör
2 msk socker
1/3 tsk kardemumma
En nypa salt

Fyllning:
2 stora stjälkar rabarber
1,5 msk strösocker
1 msk maizena

Skala rabarbern och skär i bitar och lägg i crockpoten. Strö över sötning och maizena och rör om lite.

Blanda ihop alla torra ingredienser till smuldegen och blanda om. Rör i smöret och nyp ihop allt med fingrarna. Häll över rabarberna och sätt på hög i 2- 3 h. Lägg en träslev under locket för att kondensen inte gör pajen soggig…

Servera med glass eller vaniljkvarg 🙂

image

image

image

image

image

image

image

image

    

Annonser

One response »

  1. Pingback: 7 sommarfavoriter i crockpoten | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s