Crockpot – Helstekt kyckling

Standard

Detta var ju fullkomligt genialt! Så enkelt att det inte GÅR att misslyckas och kycklingen blev så god…och den blev lite grillad på ytan :):) happy happy

Crockpot är kanske inte det man tänker på när sommaren närmar sig, men detta är ett superenkelt sätt att få bra kyckling till fetaost och melonsalladen (som jag lever på under varma dagar)

Men idag serverade jag den med råris, gräddsås och rödvinbärsgele.

image

Helstekt kyckling
Ingredienser
1 hel kyckling
Rapsolja
Kryddor efter smak- jag använde salt, Cayennepeppar,  paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, kött och grillkrydda

Krydda ordentligt runt hela kycklingen. Häll rapsolja i botten av pottan och lägg ner kycklingen. Sätt på låg i 6- 8 h beroende på storlek på kycklingen (min var rätt liten på 700 g så den blev klar på 5 h).
Det var det! Ingen vätska för att få den mer grillade känslan. Enklare än så här blir det icke!!

Låt den gärna stå ca 20 min utan lock för bästa textur…

image

image

Annonser

One response »

  1. Pingback: 7 sommarfavoriter i crockpoten | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s