Crockpot – Shawarma på fläskkarré

Standard

Dags för kebab!!! Först kör du den i pottan och sen grillar du till bitarna i ugnen och det blir så GOTT! Det ser inte alltid så bra ut men smakerna… smakerna

Denna rätt går fort och är enkel att göra. Perfekt alltså 🙂

image

Shawarma
1 kg fläskkarré

Marinad:
2 dl mild lättyoghurt eller turkisk yoghurt
0,5 dl ketchup
3 st finhackade vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen, det är inte svårt)

Shawarmakrydda enligt mig:
1 msk malen spiskummin
1 msk korianderpulver
1 msk vitlökspulver
1 tsk kardemumma
1/2 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald cayennepeppar
1 tsk mald svartpeppar
1/2 tsk mald kanel

Tillbehör:
Tahinisås
Röd kebabsås
Pitabröd
Sallad
Rödlök
Gurka
Tomat
Avocado

Gör så här:
Blanda ihop marinaden i pottan. Skär köttet i bitar och lägg ner i pottan och rör runt. Ställ in i kylen över natten eller så lång tid du får till. Kör köttet sedan i 4 h på låg eller 2 h på hög. Köttet ska vara klart. Plocka sedan ur köttet med en pastaslev och lägg i en ugnsform och grilla så köttet får lite yta.

Servera med tillbehören.

Inspiration från Zeinas Kitchen

image

image

image

image

Annonser

One response »

  1. Pingback: Crockpot – Bästa kebaben på högrev | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s