Crockpot – Kålpudding

Standard
Crockpot – Kålpudding

I flera dagar har jag tänkt vid middagstid  -Åh vad gott det vore med kålpudding! Men med två hungriga barn som vill ha mat NU så tar det för lång tid att göra den i ugnen. Men idag fick jag äntligen till det och förberedde pottan och mums vad gott det är.

image

Limpan
800 g nötfärs
2 msk ströbröd
0,5 dl vatten
1 ägg
1, 5 tsk salt
2 tsk timjan
1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta

Kål
200- 300 g vitkål
1,5 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
1 msk sirap
1 tsk soja kinesisk

Skär kålen i bitar och lägg i botten av pottan. Häll i vatten, smula över buljongtärning och häll i soja och sirap.

Blanda alla ingredienser till limpan och lägg sen limpan ovanpå kålen och sätt på låg i 6- 7 h. Om du är hemma så ös gärna lite med skyn på limpan någon gång. Servera med potatis, morötter och lingonsylt 🙂

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s