Crockpot – Bästa teriyakikycklingen!

Standard

Äntligen! Nu fick jag till det! Vissa maträtter är liksom bara omöjliga att få till. Man tror man har det perfekta receptet, men nej… inte nu heller.

Indisk mat är ett sådant område som jag ger mig på en gång per år och sedan kastar allt och går därifrån muttrande och svärandes och lovar att aldrig försöka igen.

Men nu till teryakin- den blev perfekt! Kycklingen blev super, kryddningen blev mums och allt stämde. Det är en liten vuxnare smak så barnen var inte överlyckliga men det är därför gud uppfann hotdogs!

image

Jag körde med nudlar men ska servera med ris imorgon och massa wokade grönsaker. .. halleluja!

Teriyakikyckling

Ingredienser
600 g kycklinginnerfileer
Salt and pepper
1 dl farinsocker
1 dl soja
2 skivade rödlökar
0,5 dl ketchup
1 msk sesamolja
2 hackade vitlöksklyftor
0, 5 tsk chiliflakes
4 tsk maizena
2 tsk risvinäger
Sambal efter smak

Jag hade frysta kycklinginnerfileer men allt gick som smort ändå. Lägg filerna i en burk och häll över salt, peppar och maizena. Gör en maracasdans med burken så allt skakas runt (och du fick lite träning oxå ;)) OBS- Sätt på locket först…kan bli spännande annars

Skicka lök och hacka vitlöksklyftor och lägg i botten

image

Rör ihop alla andra sås ingredienserna i en skål

image

Rör ihop och lägg ner kyckling i pottan och höll över såsen. ..
4 h på hög om tinat kött- jag körde på hög i 5 h.

image

image

Alltså bilderna blir ju inte så bra, allt är mörkt…

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s