Crockpot – Chevrespäckad köttfärslimpa med rödbetssmör

Standard

Ja, det är genialiskt! Ja, det är fantastiskt gott. Fick inspiration av Landleys kök och meckade ihop en crockpotvariant.

Det var en bra idé…fullkomligt lysande om jag ska vara ärlig 🙂

image

Har ni förstått ännu att detta var en briljant idé? Jag kan dra det några varv till om ni vill….

Okej, jag slutar tjata om hur bra detta var (fick in det en gång till) och hoppar vidare till receptet.

Jag satsade på rätt neutral smak i limpan för att chevre och rödbetssmörets smaker skulle få äga!

image

Köttfärslimpa
800 g nötfärs
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk mjölk
1 ägg
1, 5 tsk salt
peppar

100 g getost

Rödbetssmör:
3 färdigkokta rödbetor
1 vitlöksklyfta
30 g smör
Salt

Blanda ihop alla ingredienser till limpa.

Lägg rödbetor,  smör, vitlöksklyfta och salt i en bunke och mixa med en stavmixer.

image

Lägg färsen i pottan och tryck ner getosten i mitten och klicka sedan över rödbetssmöret. Sätt på hög i 4 h eller låg i 7- 8 h.

image

Först i med chevre

image

Fyll sedan på med rödbetssmör

Servera med klyftpotatis eller potatisgratäng.

image

Bilden gör verkligen inte rätten rättvisa!!

Annonser

6 responses »

  1. Åh jag är SÅ glad att jag hittat din sida!! Har fått en Crockpot i julklapp och att hitta hit var det bästa som hänt 🙂 Såg inläggen som delats på Facebook om dina härliga recept (Crock-pot Slow cooker)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s