Crockpot – Vitlöksspäckad lammstek

Standard

En lammstek med timjan, rosmarin och vitlöksklyftor instoppade som får stå och utveckla smaker i ett antal timmar- låter det som en bra idé? Jag tyckte det och det var en alldeles utmärkt idé om jag får säga det själv!

image

Köttet blev kanon, det ramlade inte ihop helt utan gick att skiva bra.
En hit helt enkelt!

1 kg lammstek
5 morötter
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
2 tsk Worcestershiresås
Salt
Peppar
Vitlökspulver

image

Skär löken i klyftor och morötterna i bitar. Blanda ihop majsstärkelse och vatten och blanda ihop med grönsakerna.

image

Krydda steken med salt,peppar, rosmarin, timjan och vitlökspulver. Fräs i stekpanna så den får stekyta. Skär djupa skåror i steken och stoppa i halva vitlöksklyftor i.

image

Lägg ner köttet i pottan och häll i Worcestershiresås.
Kör på låg i 4- 5 h eller hög i 2-3 h

Annonser

One response »

  1. Pingback: Påskens crockpotrecept | Lindas mathörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s