Crockpot – Grekisk köttfärslimpa med fetaost

Standard
Crockpot – Grekisk köttfärslimpa med fetaost

Har länge velat prova fetaost i kombination med nötfärs i pottan så nu när jag äntligen fick till det så hade jag väldigt höga förväntningar på resultatet. Domen? Super! Limpan blev sådär lagom fast och tillsammans med fetaostens sälta och tomaterna så blev det tipptopp!

Serverade med tagliatelle som jag gjorde lite krämig meden skvätt matlagningsgrädde – en riktig toppenmiddag :):) 

Limpan
800 g nötfärs
4 msk ströbröd
1, 25 dl vatten
3- 4 msk tomatpure
1 ägg
1, 5 tsk salt
1, 5 tsk oregano
1 tsk vitlökspulver

Fyllning
200 g Fetaost
0, 5 dl crème fraiche i valfri fetthalt (jag tog 8% fraiche )
Salt
Vitlökspulver

Topping
Skivade tomater

Rör ihop allt utom nötfärsen till en röra. Arbeta in färsen så allt blandar ihop sig.
Lägg röran i pottan och blanda ihop fetaost med creme fraiche. Krydda fetaröran med lite salt och vitlökspulver.

image

Gör en skåra i limpan och tryck ner fetaröran och tryck ihop toppen lite så röran täcks (den kommer öppna sig lite under tiden)

image

image

Lägg på skivade tomater och sätt på låg i 7- 8 h eller 3- 4 h på hög.

image

image

Servera med krämig pasta med lite parmesan på toppen.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s