Crockpot – Glögggryta med kyckling, rödbetor och ingefära

Standard

Måste.göra.fler.glögggrytor!
Det är som en drog… när man väl börjat så KAN man inte sluta… glögg + crockpot = himmel!

image

Hade ett gäng kycklinginnerfileer (typ 1,4 kg) och hade glögg kvar så jag rotade runt i kylen och hittade rödbetor som är mumsigt och ingefära bara måste ju göra sig bra med glögg.

Ja, det blev amazing! Ja, du bör göra den! Till och med 1,5 åringen sa Mmmmm, mamma, jättegott!

1,4 kg kycklinginnerfileer
3,5 dl glögg
1 köttbuljongtärning
2 hackade vitlöksklyftor
2 morötter
10 champinjoner
4 rödbetor
2 tsk färsk riven ingefära
Salt
Peppar

Skär morötter och rödbetor i bitar och lägg i pottan. Hacka vitlöksklyftorna och lägg oxå i.
Hacka champinjoner och fräs i smör och fräs sedan kycklingbitarna och lägg allt i pottan. Häll på glögg, riven ingefära och buljongtärning och salta och peppra Sätt på hög i 5-6 h.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s