Crockpot – Lyxig fiskgryta med tomat och saffran

En mustig fiskgryta med saffran och nybakt bröd till. Kan det bli bättre en regnig och mörk kväll? Nej, tror inte det.

Så enkel och man kan stoppa i lite vad man vill. Jag älskar zucchini så stoppar gärna det i lite allt möjligt.

image

Fiskgryta med saffran och tomat
500 g lax
400 g Alaska pollock eller torsk
4 potatisar
2 stora morötter
1 zucchini
2 pressade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 burk krossade tomater
1/ 2 dl grädde av något slag
1 tsk salt
Cayennepeppar

Skär alla grönsaker i bitar och lägg i pottan tillsammans med krossade tomater, vatten, saffran och salt. Låt koka 5- 6 h på hög. Lägg i fisken ca 1 h innan du ska äta och häll i grädden ca 30 min innan.

image

image

image

Servera med aioli och nybakat bröd

Annonser

9 kommentarer Lägg till

  1. Jenni skriver:

    Har avnjutit denna fiskgryta idag och den får 5 av 5 bland våra recept….

    1. linda skriver:

      Åh vad roligt att höra 😊😊😊

  2. Micke Nilheim skriver:

    Förlåt en kanske dum fråga men skall fisken vara tinad eller skall jag lägga på lite mer tid om den är fryst?

    1. linda skriver:

      Hej Micke 😊 finns inga dumma frågor. Om fisken är fryst så kanske du behöver lägga på lite tid, kanske 30 min beroende på hur mycket fisk det är.. lycka till 👍😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s