Blomkålspizza med skinka och zucchini

Standard

Behöver jag ens säga att man saknar pizza när man försöker hålla kalorinivån på en rimlig nivå… nej, tänkte väl inte det. Då funkar detta alldeles utmärkt som substitut.

Botten får lite mera smak av blomkålen och det gillar jag. Sen lägger man ju bara på det man har hemma och hokuspokus /” så har du en nyttig och mumsig pizza!

Pizzabottnen
1 blomkålshuvud
80 g mandelmjöl (jag körde på fettreducerat mandelmjöl )
1 msk oregano
3 ägg

Tomatsås
1/2 burk passerade tomater
1/2 dl tomatpure
Valfria kryddor

Topping
Skinka
Champinjoner
Paprika
Zucchini
Körsbärstomater
Riven ost

Bryt av blomkålsbuketterna och mixa tills det liknar ris. Blanda blomkålsflis med ägg och mandelmjöl och kryddor och tryck ut på ett bakplåtspapper. 

Förgrädda pizzabottnen i 25 ­minuter i en ugn på 200 grader, tills den är gyllenbryn.

image

Lägg på sås och toppingen och in i ugnen i 5- 10 minuter till.

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s