Kladdkaka med dadlar

Standard

Ville göra kladdkaka men hade inget mandelmjöl så testade med havremjöl- funkade lika bra!

Den här är bara såååå god! Den blir bäst om den får stå en natt i kylen.

Kladdig chokladkaka med dadlar
2 dl havremjöl
3 msk kokos
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk kokosolja
1 msk sukrin gold
3 hela ägg

8-9 dadlar

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Smörj en form med löstagbara kanter (18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa ihop dadlar och ägg till en slät smet med en handmixer.
4. Smält kokosoljan, häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan. Blanda väl och häll sedan i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den fån ugnen. Låt svalna ca 10 minuter och ställ sedan in kakan i kylen i minst en timme.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s