Mellanmålskaka med kanel och kardemumma

Standard

Hittade ett recept som jag tänkte
-Åh, det ska jag prova!
Det var på mellanmålsmuffins, men muffinsformen var trasig och jag hade inte hälften av ingredienserna, så jag bytte ut, la till och meckade lite och det blev inte äckligt :):)
Mycket bra mellanmålskaka som iallafall Odin älskade

image

Ingredienser
5,5 dl havregryn
2,25 dl mandelmjölk eller vanlig mjölk.
1 dl osockrad äppelmos
1 liten banan
0.5 dl proteinpulver whey vanilj
0.3 dl osötad kokos, plus lite mer till toppingen.
2 msk sukrin gold
2 msk kokosolja eller rapsolja
1 msk Chia-frön
1/2 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
0.3 tsk kardemumma

Häll i havregryn, banan och äppelmos och mixa med en mixer. Häll i resten och mixa lite till. Smöra en sockerkaksform, häll i smeten och strössla kokos över.

Grädda i 160 grader i 20- 25 minuter.

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s