Midsommarmums på jobbet med sillröra och äppelpaj

Standard

Förra veckan var det fattoush och denna vecka vad det svenskt tema på fikat. Jag ville introducera lite midsommarkänsla till mina elever (som har varit i Sverige ungefär 1,5 år)

Jag gjorde sillröra på bröd och äppelpaj. Kan lova att de såg rätt skeptiska ut när jag sa sill, men alla lovade att smaka 😂

Resultatet blev faktiskt över förväntan då alla tyckte det var supergott och flera tog flera bitar….

Alltså sillröra!!! Gjorde en lite snällare variant så bytte matjessill mot inlagd sill..så galet mumsigt!

Hemligheten med smulpajen är att ha lite salt i smulröran. Då blir det amazing.

Sillröra
1 paket Polarbröd (gjorde halvor och la röran mellan)
400 gram inlagd sill
5 hårdkokta ägg
3 dl crème fraiche
100 g färskost
1 stor rödlök
svartpeppar

Mixa allt och lägg på bröden

Lindas smulpaj
6 äpplen
Kanel
Socker

Smuldeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
1/2 tsk salt

Skiva äpplena och strö kanel och socker över. Blanda ihop till smuldegen och häll över.
Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 20 min. Håll koll så den inte blir bränd, men den ska vara lite knaprig 🙂

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s