Potatis och rättikagratäng

Standard

Rättika är ett utmärkt substitut för potatis och äter man lchf så kan man bara köra rättika. Man måste koka den först bara men sen blir den så mumsig i gratängen.

4 port
300 g rättika
300 g potatis
5 dl kaffegrädde
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar

Skiva potatis och rättika och koka upp med grädden. Låt koka ca 10- 15 min. Pressa i vitlöksklyftan och salta och peppra. Häll i en ugnsform och häll på antingen ost eller ströbröd.
Grädda i 200 grader i ca 30 min.

Vansinnigt gott till grillad kött eller kyckling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s