Kålpudding

Standard

När min kollega bjöd på kålpudding på jobbet sa jag artigt – Tack, men nej tack!

Sen när jag stod i köket så provsmakade jag lite sådär i smyg och kröp sen in och erkände mitt stora misstag! Damn, vad gott det var! Så nu gör jag det för första gången! Nästa gång ska jag prova att göra den i crockpoten.

Kålpudding
800 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
0.5 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
(Kött och grillkrydda

1/2 vitkålshuvud
3 dl vatten (eller 2 dl vatten och 1 dl grädde)
3 msk sirap
1 msk kinesisk soja
1/2 buljongtärning
Salt

Strimla kålen och stek i en wok. Häll över sirap, soja och vatten, buljongtärning och lite salt .

Blanda färs med ägg, mjölk, salt och peppar.

Ugnen på 200 grader. Lägg ett lager kål i botten av ugnsform, bred på ett lager färs och sedan ett lager färs.
In i ugnen i 40- 45 min

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s