Cheesecake med jordgubbstopping

Standard

image

Yummy!!! En vansinnigt mumsig cheesecake med massa protein i.
Kan säkert varieras med både hallon och blåbär oxå.

Proteincheesecake med jordgubbs & chiafrötopping

10 bitar
Botten:
1,25 dl mandelmjöl
0,75 dl riven kokos
1,5 msk kokosolja
1,5 msk Stevia strö

Fyllning:
250g minikeso
175g lättkesella med vaniljsmak
150g cream cheese 11%
1 ägg
1 äggvita
Saften av 1 lime
1 rågad skopa (ca 35g) whey vaniljproteinpulver
2 msk stevia strö

Topping:
200g färska jorgubbar
2 msk chiafrön

1. Sätt ugnen på 175 C. Blanda ihop ingredienserna till botten (gärna med händerna) och tryck ut i en 24 cm pajform med löstagbar kant. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och mixa smeten slät med en stavmixer.
3. Häll smeten i pajformen och grädda i ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kakan stelnat. Det gör inget om det spricker lite. Ta ut och låt svalna lite.
4. Mixa jordgubbar till en puré med en stavmixer leller i matberedare. Häll i chiafröna och låt stå i ca 5-10 minuter. Häll sedan toppingen över kakan och låt stå i kylen över natten.

Näringsvärde per bit (av 10 bitar):
159 kcal
12g protein
5g kolhydrater
10g fett

Som alltid…tastyhealth.com levererar stort!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s