Proteinscones

Standard

Alltså jag var skeptisk! MYCKET skeptisk… har aldrig bakat på casein förut, det blir en VÄLDIGT speciell konsistens, liksom äggigt….

och eftersom jag började med att hälla i chokladpuddingspulver istället för casein, fick hälla ut, hade slut på sojamjöl, tog mandelmjöl, tog vaniljsocker istället för bakpulver, så var jag bara glad om det gick att äta… men DAMN vad bra de blev…. riktigt goda och konsistensen passade bra när man gräddat dem…

Så direkt snott från mariapetersdotter.blogg.se/ 

Proteinscones  (4 st)
60 g sojamjöl
40 g vaniljprotein, kasein
50 g linfrö
3 äggvitor
3 tsk bakpulver
1 krm salt
1-1,5 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser, och tillsätt sedan resten. Blanda till en deg, och dela sedan i 4 delar. Gör varje del till en scones. Grädda sedan på en plåt med bakplåtspapper i 10 min på 200 grader.
Severa med keso, avokado, kalkon & paprika.
Näringsvärde per scones:
Kcal: 108, Prot: 16,6 g, Kolh: 4,6 g, Fett: 3 g

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s